Massages

Dat een massage een lekker ontspannen gevoel geeft is vrij bekend bij de meeste mensen. Echter weten veel mensen niet waarom een massage eigenlijk zo goed is voor je lichaam en geest. Wat gebeurd en nu in je lichaam als je gemasseerd wordt?

Massage verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen

De bloedcirculatie is van groot belang voor ons lichaam. Via het bloed worden voedingsstoffen naar de cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. Door het lichaam te masseren worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen, ook gaan de organen beter functioneren. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam, door massage gaat deze er beter uitzien, simpelweg omdat de conditie hiervan verbeterd.

Massage verbetert de weerstand

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van massage op de gezondheid. Zo blijkt dat na een massage de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed verhoogd is. Deze witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden.

Ook verlaagt een massage het stresshormoon cortisol. Loop  je te lang rond met een verhoogde cortisol waarde, dan kun je gezondheidsklachten krijgen. Het verminderd de werking van het immuunsysteem waardoor je sneller ziek kunt zijn. Ook je stemming wordt door dit stofje op een negatieve manier beïnvloed. Bij langdurige hoge cortisol waarde kun je zelfs depressieve verschijnselen krijgen.

Massage geeft rust in het hoofd

Massage bevordert dus de aanmaak van serotonine en oxytocine, beide feel good hormonen die rust, ontspanning en een fijne gemoedstoestand opleveren. Massage kan vooral goed helpen als je last hebt van malende gedachten. Door een massage kun je veel beter je lichaam voelen en raken de gedachtes naarmate de tijd vordert steeds meer op de achtergrond. De hersenen zijn op de achtergrond dan nog wel op zoek naar de oplossing en als je het niet verwacht schiet het je dan opeens te binnen. Regelmatig een massage kan je welzijn dus een stuk verbeteren. Het is niet alleen heel erg lekker maar je lichaam heeft veel baat bij deze broodnodige onderhoudsbeurt!

Klassieke Voetmassage                               30 min €20
                                                                 50 min €28

Klassieke lichaamsmassage                          45 min €30
incl. heerlijke thee